Verkopers en energielabel

U gaat uw woning verkopen? Dan heeft u een energielabel nodig! Sinds 1 januari 2021 kennen we een nieuw energielabel. Voor het aanvragen van dit energielabel komt een energieadviseur aan huis om de woning op te nemen, waarna u een uitgebreide rapportage ontvangt over de energieprestatie van de woning. Ook leest u en de koper welke stappen er te nemen zijn om het huis verder te verduurzamen.

U kunt uw opdracht invoeren via onderstaande button. Keuringsbedrijf Perfectkeur maakt een afspraak met u om op locatie de woning in te meten en op te nemen conform de richtlijnen. Daarna werkt de ep-w adviseur het energielabel verder uit. Zij registreren het bij de centrale landelijke database. Tevens ontvangt u het energielabel per email.
Het energielabel dat u gaat aanvragen betreft het officiële energielabel conform de zogenoemde NTA8800 methode. Per 1-1-2021 is dit het enige officieel goedgekeurde energielabel voor woningen in Nederland. 

Aandachtpunten

  • De prijs van het energielabel zal ca. € 330,= inclusief btw bedragen (voor woning >500m3 geldt een hogere prijs).
  • Zodra het label binnen is, stuurt u het naar ons zodat wij het verder kunnen verwerken in het verkoopdossier.
  • Zonder energielabel mag de woning helaas niet op Funda, onze site of social-media vermeld worden.
  • Op het moment van de overdracht moet u het energielabel overhandigen aan de nieuwe eigenaar. Heeft u op moment van overdracht geen energielabel, dan kunt u van de overheid een boete krijgen.

Energielabel aanvragen